Skip to main content

Nyfiken

Hur kommer det sig att tre lärare på Kulturskolan plötsligt sätter ihop en liten föreställning för Landskronas förskolebarn?
Jo, pandemitider är märkliga tider…

Och i många avseenden har den här perioden varit väldigt stressig. Vi har fått att ställa om från närundervisning till distansundervisning och tillbaka, göra nya riskanalyser när rekomendationerna ändrats, införa olika typer av smittskyddsåtgärder när det behövts etc…

Men vissa anställda, inom andra områden, har faktiskt i vissa delar haft mindre att göra. Det har ju funnits uppdrag som vi inte har kunnat genomföra. Till exempel stora delar av kompanjonlärarskapet (där några av våra lärare åker runt bland olika klasser för att på olika sätt stötta dem ute på grundskolorna).

Vad gör man då? Ja, är man kompanjonlärare på Kulturskolan så sätter man sig inte ner och rullar tummarna bara för att man inte kan besöka skolklasser hur som helst. Tre av dem satte därför ihop den här mycket uppskattade förskoleföreställningen, ”Nyfiken”. Och så vi passade på att ge för Landskronas förskolegrupper, i höstas, under en period när smittspridningen ett tag var lite lägre.

Vår dramapedgaog, Marie Sehlin har skrivit manus, regisserat och spelar huvudrollen och sköter dockorna. Två av våra musiklärare, Olle Jansson och Andreas Ralsgård, har arrangerat och framför musiken. Filmen är redigerad och klippt av vår filmlärare, Maciej Kalymon, och filmade gjorde Maciej och vår rektor, Björn Larsson. Ljudtekniker var Mats Persson.

#

Andreas Ralsgård, Björn Larsson, Maciej Kalymon, Marie Sehlin, Mats Persson, Olle Jansson