Skip to main content

En tokig sång

Vi har äntligen kommit fram till Dopparedan, och därmed vårt allra sista digitala julkort. Vi avslutar med att Kulturskolans ensemble, Snäckorna, skallframföra ”En tokig sång” ur Disneys tecknade långfilm, Snövit.

Sången har egentligen inte mycket med jul att göra. I Sverige har den ändå blivit till en julsång, eftersom den finns med i Snövitinslaget i ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul”. Denna svenskspråkiga version finns därför med på flera julskivor, bl a av Kikki Danielsson, Wizex och Drängarna.

I original heter sången ”The Silly Song”. På svenska kallar vi den sällan för sitt riktiga namn. Den kallas oftast istället för ”Jag fångade en räv” efter den inledande textraden i den svenska översättningen som är jord av Bernt Dahlbäck. Originalet är skrivet av Larry Morey och musiken komponerad av Frank E. Churchill.

Eleverna i Snäckorna har fått hjälp av sina lärare, Christel Ralf och Alma Aronsson med att studera in låten, men också spela in den, filma dem och sedan redigera och färdigställa slutresultatet. Den fina rävmasken är gjord av Amanda Magnusson som tidigare arbetat på Kulturskolan.

Alma Aronsson, Amanda Magnusson, Amandas Daujotas, Christel Ralf, Daria Koroleva, Elsa Nasufi, Frida Redestig, Hilda Redestig, Sara Mahmic, Shehyan Noman, Viana Veismoradi