Skip to main content

Lucka 14: Someday at Christmas

Tilda är definitivt en av våra flitigaste elever här på Kulturskolan. För närvarande dansar hon Street och Hip Hop, spelar el-bas samt går på vår musikal-kurs. Och trots att hon bara är 14 år har hon hunnit med att tidigare gå på flera andra av våra kurser, som balett, fiol, sång, piano, konst och bandverkstad. Här framför hon Someday at Christmas tillsammans med 15-årige Philip som förutom att sjunga också spelar piano på låten. Philip är en av våra flitigare ”lucktillverkare”. I fjol bidrog han såväl med en egen lucka, Snowman, som En Julsaga vilken framfördes tillsammans med just Tilda.

Someday at Christmas skrevs av Ron Miller och Bryan Wells som titellåt till Stevie Wonders julalbum 1967. Det här är nog den första julsången med ett socialt och politiskt budskap. John Lennon skickade ett liknande meddelande i sin låt från 1971 ”Happy Xmas (War Is Over).

Kulturskolans pianolärare, Hans-Inge Magnusson, har coachat och repeterat in låten med Tilda och Philip. Han har också spelat in och filmat dem. Sedan har en annan av Kulturskolans lärare, PInge Persson mixat ljudupptagningen och Kulturskolans rektor, Björn Larsson har klippt ihop och redigerat videon.

Björn Larsson, Hans-Inge Magnusson, Philip Anderson, PInge, Tilda Hallström