Skip to main content

En Julsaga

Här framför två av Kulturskolans elever, Tilda och Filip, ”Fairytale of New York”. En julsång som ursprungligen släpptes på singel 1987 av folkrockgruppen The Pogues. 

Ainbusk Singers och Håkan Hemlin (sångare i Nordman) gav 2001 ut den svenskspråkiga versionen, som de kallade ”En Julsaga”, och Ainbuskarna tog även med den på sin julskiva det året

Fairytale of New York har tre gånger blivit utsedd till ”den bästa julsången någonsin” av den brittiska musikkanalen VH-1.

Vid terminsstarten i augusti pratade vi om vilka jullåtar vi kunde göra som Jul-luckor i år. Då visade en av våra lärare, Anna Persson, upp ett arrangemang på ”Fairytale of New Yorkhon gjort till en Julshow från förr. Några av oss gick igång riktigt på detta. Efter lite justeringar och lite ”mer” slagverk av PInge, samt pålägg av några av våra lärare, Alma Aronsson på violin och Andreas Ralsgård på flöjt och slutligen mycket mixande och trixande av både Anna och PInge stod arrangemanget färdigt.

Kören förstärktes sedan av Ulrika Gudmundsson Schönberger och Katarina Jakobsson. Låten gjordes sedan till och med i två versioner, där den ena är ovanstående med våra elever Philip och Tilda. Men vi gjorde också en version där Anna Persson själv, och Lars ”Lunkan” Lundgren sjunger leadsång, som du kan hitta på diverse streamingtjänster:

https://distrokid.com/hyperfollow/pproject1/en-julsaga-feat-anna-persson–lars-lunkan-lundgren

Oskar Fäldt, kommunikatör och fotograf på Stadsledningskontoret har hjälpt oss med filmning och redigering. Och till sin hjälp har han haft Niclas Lundblad som filmassistent och ljus, även han från Stadsledningskontoret.


STORT TACK till er båda!

Alma Aronsson, Andreas Ralsgård, Anna Persson, Katarina Jakobsson, Niklas Lundblad, Oskar Fäldt, Philip Anderson, PInge, Tilda Hallström, Ulrika Gudmundsson Schönberger