Skip to main content

White Christmas

Mia är en av våra musikelever som går på vår spetsutbildning i musik. Hon spelar flera instrument, sjunger, och är också duktig på att göra musik och skapa film i datorn. Därför frågade vår rektor henne om hon inte ville göra ett av våra julkort alldeles själv.

Efter en del funderande bestämde hon sig för att göra ”White Christmas”.

Efter ha lyssnat igenom ett antal reggae-, rock- och crooner-versioner, frågade en av hennes lärare om hon ville lyssna på hans favoritversion. Och när hon fick höra den: White Christmas i gruppen Moonchilds version, bestämde hon sig för hur hon ville göra denna jullåtarnas jullåt. Hon har sedan sjungit in sången och spelar också de flesta instrumenten själv. Dessutom har hon själv spelat in, filmat och redigerat på egen hand.

Mias teorilärare Berndt Sjögren har coachat henne i harmonilärans och ackordens förunderliga värld, vilket behövs för att komma in i denna versionens häftiga klangvärld. Men hon behövde ändå lite hjälp med att plocka ut några av de svåraste ackorden, vilket hon fick av Patrick Ölander.

Mias lärare i trumspel och musikproduktion, PInge, var den lärare som spelade upp Moonchilds version för henne. Och när Patrick och PInge fick höra vad Mia åstadkommit med White Christmas, så tyckte de att det var så bra att de frågade om de fick vara med på ett hörn. Och de fick de! Sång piano och klaviaturer har Mia spelat själv, men PInge har efter det lagt på lite rytmer och Patrick gitarr.

Berndt Sjögren, Mia Lennert, Patrick Ölander, PInge