Skip to main content

Spännande blåsinstrument i Landskrona

En undersökning som nyligen gjorts av Blåsarsymfonikerna visar att samtliga orkestrar som söker oboe- eller fagottmusiker säger att dessa två instrument är mycket svårrekryterade på hemmaplan, och oftast får man därför anställa utländska sökanden. Även flera andra blåsinstrument är svåra att rekrytera inrikes. En stor anledning till detta problem anges vara krympande kultur- och musikskolor – vilket leder till minskad rekryteringsbas och en minskad återväxt. 

Vi vill därför passa på att skryta lite med att vi på Landskrona Kulturskola, trots att vi är en relativt mycket liten kulturskola, erbjuder de flesta av symfoniorkesterns blåsinstrument – även oboe och fagott.  Här hör du Kulturskolans blockflöjts, fagott- och oboelärare, Christel Ralf, framföra ”Shallow”, en sång framförd av Lady Gaga och Bradley Cooper i filmen ”A Star Is Born”. Kanske blir du sugen på att börja spela något av dessa lite mer udda instrument?

Christel har själv spelat in sig när hon spelar ”Shallow” i ett arrangemang av vår rektor, Björn Larsson. Inspelningen har sedan producerats och mixats av en av våra musiklärare, PInge Persson. Pinge har också filmat Christel i vår greenscreen-studio och sedan redigerat filmen.

#

Björn Larsson, Christel Ralf, PInge