Sgt. Pepper’s

En filmad dokumentation av föreställningen ”Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” som Kulturskolan framförde på Landskrona teater 22-25 april 2018.   

Sommaren 2017 firade The Beatles klassiska album ”Sgt Pepper´s” 50 år. Ett album som satt ett djupt avtryck i pophistorien och omgärdats av både rykten och spekulationer. Inför 50 årsjubiléet föddes tanken på att framföra hela Sgt Peppers med Kulturskolans dansare, sångare rockband och orkester.

Sagt och gjort! I april 2017 gick så föreställningen av stapeln!

Skivan tog 129 dagar att spela in och många är de musikaliska godbitar som presenteras på albumet. Kulturskolan behövde närmare ett år på sig för att producera föreställningen. I föreställningen medverkar ett sjuttiotal sång- musik, dans och gycklarelever elever från Kulturskolan.

Här kan du se resultatet.

Till sin hjälp hade eleverna Björn Larsson, Kulturskolans rektor, som arrangerat och ledde orkestern samt regisserat. Koreografin till danserna är gjorda av Kulturskolans danslärare, Sofi Kjellin och sånginstuderingen står vår sånglärare, Sara Samueldotter för.

Eleverna har också fått hjälp med musikinstudering av musiklärarna Hans-Inge Magnusson, Andreas Ralsgård, Lars Odeholm och Per-Inge Persson. Gycklarna har koreograferats av Aslög Hildebrand, Emil Cederslätt och Maja Wiebelt.

 

KULTURSKOLAN

i Landskrona

kulturskolan@landskrona.se
0418 - 47 45 43