Skip to main content

På fredag smäller det – Pixel Filmfestivalen 2021 drar igång! Av 50 filmer som ska visas har Kulturskolan fått med inte mindre än 12 stycken!

Två av kortfilmerna, Utpressningen och Familjen är gjorda av våra filmeleverpå Kulturskolan.

De andra 10 är filmer vi gjort tillsammans med Seminarieskolans elever när våra lärare vi var ute och lärde dom att göra film. Dessa filmerna heter: Snäll vs Elak, Prinsessan. Natalie, Sorg, Dom 3 barnen, Attacken, Besöket, Alex, Zombisen och Svarta Madame.

Pixel i år är online, on demand och alldeles gratis för alla – i hela Sverige! Och det är ett riktigt kul fullspäckat program. Bland annat live intervjuer med skådespelare från Tunna Blå Linjen. 

Var:

Allt kommer att sändas på filmiskane.se/pixel

NÄR:

Lör 24/4 kl 10-13

Pixel Junior – barnens egna filmfestival:

Häng med på rymdäventyr med PAX (a.k.a Sanna Halapi Persson) och jordgubben Karin. Pixel Junior bjuder på filmskolehälsningar och intervjuer med tidigare Pixel Junior-vinnare. Barnen får ta del av en workshop i att göra en egen filmtrailer, träffa Pixeldjurets och Spyflugan Astrids skapare Maria Jönsson, lära sig mer om några filmarbetarroller genom Lilla Filmskolan, samt får hänga med och se hur årets vinjett animerades.

Och så kollar vi på FILM! 50 filmer (varav 12 från Kulturskolan i Landskrona) av våra yngsta filmare mellan 6-15 år visas i bokstavsordning.

Det hela avslutas med PRISGALA & PRISUTDELNING där PAX och Karin landar på jorden för att dela ut 3 priser till några av de bästa filmerna. 

PIXEL JUNIOR är en del av Skånes kortfilmsfestival PIXEL som äger rum 23-24 april

thumbnail_Utpressningen

thumbnail_Familjen

thumbnail_Svarta Madame