Skip to main content

Mia – Grace Kelly

Mia Lennert är en av våra spetselever i musik. Vi har tidigare sett och hört hennes alster här på Kul i La, men här kan du höra henne ännu en gång. Här framför hon den libanesiske sångaren Mika’s låt: ”Grace Kelly”.

Mia har precis som förra gången vi hörde henne gjort i stort sett allt på den här inspelningen. Hon har arrangerat, spelat in och mixat låten och spelar alla instrument. Det är dessutom hon som själv redigerat filmen – och också filmat det mesta.

Det enda hon fått hjälp med är att filma sekvenserna då hon spelar trummor. Då har hennes trumlärare hållit i mobiltelefonen.

Låten ”Grace Kelly” har varit singeletta i Storbrittanien, och om du som är mer klassiskt bevandrad tycker dig känna igen melodin, så beror det på att denär baserad på arian ”Largo al factotum” ur operan ”Barberaren i Sevilla” av den italienske tonsättaren Rossini.

Viss hjälp har Mia haft en av våra musiklärare, PInge Persson, som undervisar henne både i trummor och i musikproduktion (inom ramen för vår spetsutbildning). Men i detta projekt har Mia gjort det mesta själv. Praktiskt har PInge, som sagt var, filmat sekvenserna där Mia spelar trummor med sin mobiltelefon. Annars har hans stöd mest bestått av coachning.

#

Mia Lennert