Skip to main content

Ler du mot mig ler jag mot dig

Ett 30-tal musikelever från nordvästra Skånes musik- och kulturskolor (däribland Landskrona) skapade och spelade in den här musikvideon våren 2013.

Barn och unga har rätt att uttrycka sig! Visst låter det som en självklarhet? Men i många länder är detta långt ifrån en sanning. I projektet ”Express Music” som handlade om att knyta vänskapsband och uttrycka sig med kultur, fick ett 30-tal musikelever från nordvästra Skånes musik- och kulturskolor skapa musik, och spela in musik.

Från Landskrona medverkar Emely Tas på violin och Marta Salöen på sång. Dessutom medverkar flera av Landskrona Kulturskolans gycklarelever i videon.

Förutom Kulturskolan i Landskrona, så medverkade elever från Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Till deras hjälp fanns musikpedagogerna från respektive musik- eller kulturskola samt musikern och kompositören Jon Svensson-Hillerborg och regissören Nicolaj Schröder. I projektgruppen på fyra personer satt bl a Kulturskolans rektor, Björn Larsson

Björn Larsson, Emely Tas, Marta Salöen, PInge