Skip to main content

Lucka 17 • Hej tomtegubbar

Ett dans- och sångnummer med Laura Persson. som är balettelev på Kulturskolan men som också sjunger. Här ser och hör ni henne i en annorlunda version av klassikern ”Hej Tomtegubbar”. Vi hör också Malte Engdahl och Ludwig Persson i bakgrunden som sjunger körstämmorna.

Ett sceniskt nummer som i sitt arrangemang manar till eftertanke och får en annorlunda innebörd. Dynamiken mellan melodi och text får en ny betydelse. Koreografin förstärker känslan ytterligare. Ett litet mästerverk i all sin enkelhet som går rakt in i hjärtat.

Flera ur Kulturskolans personal har på olika sätt hjälpt till med denna lucka: Vår rektor Björn Larsson har regisserat, filmat och redigerat filmen. Carina Thunberg-Brice, har coachat Laura med dansen. Anna Persson och PInge Persson har satt ihop det musikaliska som är baserat på Oscar Johanssons fantastiska arrangemang. Anna Persson spelar piano och diverse, medan vi hör Andreas Ralsgård på bas-klarinett. Vidare spelar Patrick Ölander från Soultime-kollektivet gitarr och ljussättningen är gjord av Landskrona teaters tekniker, Linus Luckman.

Andreas Ralsgård, Anna Persson, Björn Larsson, Carina Thunberg-Brice, Laura Persson, Linus Luckman, Ludwig Persson, Malte Engdahl, Patrick Ölander, PInge